Header Bakker Allard

Volkoren eiersandwiches

Dit recept is ideaal voor een high-tea, lekkere lunch met de familie of als extraatje in de broodtrommel. Bovendien zijn de sandwiches binnen twintig minuutjes klaar!

Wat heb je nodig?
8 sneetjes Allard‘s Eigen Volkoren, 5 eieren, 4 gedroogde tomaatjes op olie, 2 eetlepels Parmezaanse kaas (het lekkerste is als deze vers geraspt is), 2 eetlepels fijngehakte basilicum, 2-3 eetlepels olijfolie (eventueel met truffelaroma) en zout en peper.

Wat moet je doen?
Kook de eieren ongeveer tien minuten hard en laat ze schrikken in koud water. Pel ze en prak de eieren in een diep bord fijn. Knip of snijd de tomaatjes in kleine stukjes en meng ze met de kaas en de basilicum door de geprakte eieren. Meng het mengsel met olie, zodat er een smeuïge salade ontstaat. Breng op smaak met zout en peper.

Omdat de smaak zich goed moet ontwikkelen, kun je de salade het beste een half uurtje laten rusten. Leg 4 sneetjes Allard‘s Eigen Volkoren klaar. Smeer de eiersalade hierop en leg er een ander sneetje bovenop, en klaar! Een smaakexplosie is gegarandeerd. Eet smakelijk!
Hebben jullie nog andere overheerlijke ideeën voor een gerecht met een Allard‘s Eigen Volkoren? Wij zijn erg benieuwd. Laat het ons vooral weten!